Met beelden maak je je mindmaps nóg effectiever


Chuck Frey plaatste een artikel over een nieuwe leverancier van 700+ hand-drawn symbolen die je kunt gebruiken om visueel betekenis aan je maps te geven.

Je maps worden er ook persoonlijker door;)
Je vindt ze in Vector Doodlekit en zijn in verschillende formaten beschikbaar.

Maar er is ook een GRATIS DOWNLOAD die je kunt unzippen en in de image bibliotheek vanje mindmap software kunt toevoegen. Ik beschrijf hieronder hoe je dat in MindManager doet…

In MindManager for Windows, unzip je de gratis download files, en kies een folder in het Image Library scherm (rechter tabblad) klik op=> add image. Navigeer naar de plek waar je de images hebt opgeslagen en selecteer één, een paar, of alle beelden die je in MindManager wilt gebruiken. Klaar is Kees. Je kunt nu deze beelden gebruiken om je topics meer aandacht te geven.

Heb je MindManager for Mac, dan ga je naar de Finder en selecteer de ‘Go To Folder’ optie uit het ‘Go’ menu. Type ~/library/ en enter. Je moet naar de volgende folder gaan: application support>mindjet>mindmanager>9>english>library>images. als je een andere taal gebruikt, zie je die in plaats van het Engels. Op die plek kun je een nieuwe folder maken en de PNG files toevoegen. Herstart MindManager en je bent klaar om de beelden in je maps te gebruiken!

Het vergt weinig tijd en je zult deze handgetekende beelden vast vaak gaan gebruiken.

De beelden zijn ook te gebruiken in andere mindmapsoftware:
MindGenius  – Het kan, maar de manier waarop is nogal verwarrrend.

MindView  – Om ze te kunnen gebruiken moeten de png bestandjes eerst worden omgezet naar .ico bestanden.

XMind  Pro – Met de “marker manager” kun je een nieuwe marker group maken en die vullen met alle beelden.

VisualMind  – Het kan, maar beeld voor beeld.

MindMapper  – Je kunt ze in het clipart panel toevoegen, met het “add to cliparts.” commando.

 

Zoals je ziet, kun je in sommige programma’s de beelden importeren. Soms beeld voor beeld, soms alles in één keer en dat is heel snel.

The Vector Doodlekit collection is niet specifiek ontwikkeld voor mind mapping software, maar het werkt prima met de belangrijkste programma’s. Er zijn nog veel meer bibilotheken met beeldmateriaal die je kunt gebruiken om je mindmaps aantrekkelijker te maken. Maar dit is er een van en levert snel resultaat.