Wat zijn de voordelen van Visueel Denken?


Ik vond onlangs deze blogpost van the Visual Leap die jullie niet mogen missen. Visueel denken of Visueel leren, is een bewezen methode om ideeën grafisch te organiseren. Zoals we eerder al hebben uitgelegd, is je brein volledig ingericht op het onthouden van beelden. Dus maak daar gebruik van.

Visueel denken is een strategie om te leren, waarin concepten, ideeën, gegevens en andere informatie met behulp van beelden wordt geassocieerd. Volgens een aantal studies, bijvoorbeeld van het Institute for the Advancement of Research in Education, verbeteren de visuele studie methoden:

Test resultaten
Overtuigend schrijven van artikelen
Langer onthouden
Samenvattend lezen
Denk en leervermogen

Visueel denken stelt je in staat om te zien hoe ideeën aan elkaar gekoppeld zijn en hoe ze zijn georganiseerd. Met visueel denken, begrijp je concepten sneller en intenser omdat je in staat bent verbindingen en relaties te leggen tussen ideeën.

Dus, de volgende keer dat je een complex probleem moet uitleggen aan een grote groep mensen, probeer dan visueel te communiceren. Dat kan al met eenvoudige stap voor stap schema’s op een whiteboard of A4tje.

Het zou wel eens een inzichtelijke discussie kunnen starten, die tot betere resultaten leidt.